Dirigent

MarleenMarleen Everink, sopraan en dirigente, zong zelf als kind vele jaren in het concertkoor Multiple Voices aan de Muziekschool Twente in Enschede. Tijdens haar studie aan de PABO volgde ze solozanglessen, waarvan drie jaren in de talentenklas. Na de PABO specialiseerde Marleen zich in de Speciale Onderwijszorg als Gespecialiseerd Groepsleerkracht.

Na het hoogste Nederlandse Staatsexamen (D) in zang, is Marleen een jaar gaan reizen en werken als vrijwilligster in een weeshuis in Mexico.

Teruggekomen zette Marleen haar zangstudie in 2007 voort aan het conservatorium te Maastricht. Met hoge resultaten is zij voor haar bachelor geslaagd. Vervolgens heeft zij haar master in de solozang gehaald bij Charlotte Margiono aan het conservatorium in Utrecht.

Naast zang heeft Marleen ook een passie ontwikkeld voor koordirectie.  Dit studeerde ze bij dirigent/componist Ludo Claesen aan het conservatorium van Maastricht. Voor deze bachelor studie is ze in 2012 ook met goede cijfers afgestudeerd waarbij ze toegelaten werd tot de master. Toch koos Marleen er voor om het studeren (na 11 jaar) even stop te zetten. Momenteel geeft Marleen leiding aan zangkoor ‘Melange’ te Voerendaal, kinderkoorschool ‘Steerkes’ in Maastricht en is ze al geruime tijd de dirigente van de Limburgse Koorschool Cantarella.

In april 2011 won Marleen de Music Award Maastricht en in juni 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. Zelf houdt Marleen ook van zingen in koren. Zo heeft ze al meegedaan met het koor van Opera Zuid en zingt ze projectmatig in grote koorwerken mee met het Schleswig Holstein Musik Festival koor. Daarnaast is zij aangenomen als freelancer bij het Groot Omroep Koor, bij Capella Amsterdam en Studium Chorale. Ze werkte o.a. met dirigenten als Edward Caswell, Christoph Eschenbach, Christopher Hogwood en Stefan Parkmann. Door haar veelzijdigheid in opleiding en achtergrond is Marleen al vaker gevraagd als stemcoach bij (kinder)koren. Haar passie ligt naast (solistisch) zingen dan ook nog steeds bij het werken met koren.

Sinds januari 2016 is Marleen ook werkzaam bij Opera Zuid op het gebied van educatie.