Dirigent

image_pdfimage_print

Ute Jobes werd geboren in 1965 in Aken, Duitsland en groeide op in een muzikaal en kunstzinnig gezin.

Op 6-jarige leeftijd begon Ute met blokfluit- en op een leeftijd van 8 jaren met pianoles.

Later volgde ze lessen voor hobo, klarinet, gitaar, viool en djembé. Haar eerste zanglessen volgde zij bij Rolf Schmitz, later nog bij verschillende andere docenten.

Eveneens speelde ze hobo in diverse ensembles.

Ute volgde haar passie voor koormuziek en voltooide een meerjarige dirigenten opleiding in Tilburg.

Ze leidde diverse vocale en instrumentale ensembles en zong in verschillende koren in de Euregio, zoals in het Madrigalchor Aachen o.l.v. Hans Leenders en in het Vocaal Ensemble Kerkrade o.l.v. Louise Deal en in het dubbelkwartet Pro Arte Eupen o.l.v. Hans Leenders.

Momenteel is ze dirigente van het vrouwenkoor Avec Plaisir in Vaals, het Kamerkoor Transparence en het a-capella kwartet 4 Gesang op reis te Eurode.

Zelf zingt ze bij Cappella Sine Nomine o.l.v. Jo Louppen en in het Kamerkoor Maastricht o.l.v. Ludo Claessen.

Enkele jaren geleden ontdekte Ute haar passie om te componeren en er zijn inmiddels al een aantal werken van haar uitgegeven bij Edition Ferrimontana en succesvol in première gegaan. De vraag naar haar werken en diverse compositie opdrachten stimuleren haar om op deze ingeslagen weg door te gaan.

Ute is lid van de Stichting Limburgse Componisten, vervult tevens de vicevoorzitter functie in het SLC-bestuur en maakt deel uit van de artistieke commissie van het Internationaal Koorfestival Canta Rode.