2013

image_pdfimage_print

Oktober 2013

The Dutch are coming again to Ripon

Op 15 oktober vertrok Kamerkoor Transparence voor een 5-daagse concertreis naar Ripon in het Engelse North-Yorkshire.

kt-8_new_006

 

Juni 2013

Euregionaal Feest van de Amateurkunsten

2013 Euregionaal Feest Amateurkunsten“Si ch’io vorrei morire” was zowel te zien als te horen tijdens het Euregionaal Feest van de Amateurkunsten op 2 juni in het MVV stadion met een originele combinatie van klassieke zang met 21e eeuwse dans, m.m.v. Lies Serdons (zie www.liesserdons.net).

 

 

K.I.P. prijs 2013 voor Transparence

1306_KIPprijs1Tijdens de opening van de stadsparkconcerten bij “de Boompjes”, werd in juni door wethouder Jacques Costongs in Maastricht de K.I.P. prijs 2013 uitgereikt. Als winnaar koos de jury unaniem voor het koor Transparence met het Sprookjesconcert. Dit Sprookjesconcert dat men samen met Opera Comique in maart 2012 opvoerde, kreeg in oktober 2012 een vervolg maar nu samen met kinderen. In twee voorbereidende workshops met mimespeler Donci Banki leerden ze lopen als een wolf, geluiden maken als
bosdieren en zweven als elfjes; zo vormden ze verkleed en geschminkt een levendig decor bij het Sprookjesconcert in de oude Decorfabriek van Mosa.

1306_KIPprijs2In plaats van decorwisselingen zoals bij een traditionele uitvoering, werd het publiek hier van de ene scene naar de ander gevoerd, hetgeen voor een continuïteit zorgde en het publiek een gevoel van actieve deelname gaf. De K.I.P.-prijs is een stimuleringsprijs van 2.000 euro voor de winnaar van een project uit het lopende culturele seizoen 2012-2013 dat volgens de jury het meest voldoet aan de criteria Kwaliteit, Innovatie en Participatie (K.I.P.) en waarbij de amateurkunsten centraal staan.

Mei 2013

2013-05-26_051Concert in het Franz Pfannerhuis te Arcen met liederen van Monteverdi en zijn tijdgenoten. Hiermee hebben we voor de derde keer, maar toch ook weer anders, in Arcen een ludieke voorstelling/concert “Il Cortegiano” gegeven.