2008

image_pdfimage_print

Vreugdezang en Minnestrelen, reprise

0805_Houthem_LP01864In 2008 werden in het voorjaar wegens groot succes wederom enkele concerten verzorgd onder de titel ‘Vreugdezang en minnestrelen’. De concerten vonden plaats in de Kindervallei in Houthem St. Gerlach waar het Hundertwasserhaus een architectonische
publiekstrekker is en bij Huys de Dohm van Ineke Greve in Heerlen (Welten).

De keus voor deze locaties leverde wederom verschillende concerten op waarbij elke hoek en nis gelegenheid bood om verrassende effecten te creëren. Het publiek werd aan de hand genomen voor een muzikale wandeling door de tuinen en erven van de landgoederen.

Transparence voert de werken uit van Elgar, Finzi, Hindemith en Vlaamse Renaissance-componisten die geselecteerd waren rond de thema´s natuur en romantische liefde.

De artistieke vormgeving was wederom in de bezielende handen van mime-speler Donci Banki, die uitgenodigd was om een enscenering uit te werken die speciaal was toegespitst op Transparence en op de diverse locaties. Een ware uitdaging!

Daarnaast verzorgde Donci een aantal performances die deze voorstellingen tot unieke belevenissen maakten.

Puccini-express

2008_PucciniIn 2008 organiseerde het Theater aan het Vrijthof het Euregionaal opera- en muziektheaterfestival. In dit kader onthaalde Kamerkoor Transparence uit Heerlen reizigers op “La Barca di Venezia per Padova” tijdens hun reis in de Puccini-express.

Kamerkoor Transparence voerde fragmenten van madrigaalkomedie “La Barca di Venezia per Padova” van Adriano Banchieri (1623) uit.

Dit renaissancewerk is een van de vroegste opera’s. “La Barca” vertelt het verhaal van een groep mensen die elkaar ontmoeten voor een gezamenlijke bootreis van Venetie naar Padua en die gedurende de reis letterlijk met elkaar opgescheept zitten.

Wij stapten hiervoor in de Puccini-express, met als decor het hedendaags openbaar vervoer, waar de reizigers zich als publiek figurant kon voelen tijdens de muzikale liefdesverklaringen, ruzies en andere dagelijkse en minder romantische scenes.

Waar kon u ons tegen het lijf lopen?  Op 14 februari zongen we in de VEOLIA-trein tussen Maastricht en Heerlen. Op 16 februari zongen wij in de stadsbus lijn 4 in Maastricht. Entree voor beide dagen was een geldig vervoersbiljet.