Gastenboek

image_pdfimage_print

Uw bijdrage kan via deze link ingezonden worden.

Dank voor uw bijdrage!

Wij zien jullie in Rooi ( Sint-Oedenrode) graag komen. En horen zingen natuurlijk.

Ad van der Aa, 3 februari 2019

Hoi allemaal,

Gisteravond in de Brandpoort komen luisteren. Verrassende, prima indeling van zaal om te beginnen! Heel leuk bijzonder repertoire, mooie regie. We hebben genoten!

Groeten, Ilse

22 mei 2016

Wat hebben jullie ons verrast! Het was professioneel, verrassend, grappig, spannend en wat kunnen jullie mooi en goed zingen. Als ik dit laatste zo mag benoemen. Laat ons vooral iets horen als er weer een uitvoering komt.

12 mei 2014 Jeanneke

Lang geleden, voor mijn gevoel een stukje in de vorige eeuw, zong ik ook bij Transparence. Ik zie, met name bij de heren, veel bekende namen terug, hetzij omdat ik hen in een ensemble had (René), hetzij omdat ik met hen samen in Transparence zong (de complete rest van de mannensectie en een paar van de vrouwen). En nog steeds met dezelfde dirigente, Jacqueline.

Leuk om weer eens te zien dat het koor nog steeds bestaat, en zulke leuke dingen doet!

Hartelijke groet,

Mieke van de Laar – van Wijngaarden, 11 juni 2012

Nou heb ik 2 concerten in mei meegemaakt. En het heeft me verrast. Weet je waarom? De koorleden keken naar de dirigent. En naar elkaar. Ze zongen uit hun hoofd. Zo heet dat in Nederland. In Engeland zeggen ze: to learn by heart. Zo hebben ze de liederen van Monteverdi ingestudeerd. En dat is te horen. Met een fijn gevoel voor nuances is het neergezet.

In het Savelbergklooster te Heerlen was de klank als van één geheel. De akoestiek in de Kopermolen te Vaals is anders. De ronde ruimte vraagt andere opstellingen. Maar daar weet dit koor wel op te anticiperen.

Het eerste lied werd achter het publiek gezongen. Een reactie naderhand was:
“Voor mij hadden ze daar alles wel mogen zingen. Wat fijn om alleen maar te luisteren.” Tja, dan had ze de mooie aankleding van de koorleden niet gezien.

Jan Scheper, Landgraaf, 5 juni 2011

Jullie optreden in de abdijkerk van Rolduc op vrijdag 17 december 2010 was werkelijk fantastisch. Zelden zulke vrolijke kerstliederen gehoord.
Spaanstalig, dat wel. Gelukkig was er een beschrijving van de liederen in het programma. Waardoor ik wist, wanneer de geboorte werd bezongen of Jozef en Maria op de vlucht waren. Zeker dit laatste lied maakte indruk door de sobere begeleiding.

Transparence werd aangevuld door het gelegenheidskoor Xicochi. Fijne stemmen en
een goede begeleiding met instrumenten.

Ik heb Transparence vaker gezien en steeds vraag ik me af, hoe de dirigente Jacqueline de toon aangeeft. Heeft ze nou wel of niet een stemvork in de hand?
Hoe pakt het koor in vredesnaam de juiste toon op, als zij slechts even één toon laat horen? Is dat de kwaliteit van de zangers? Het zijn toch amateurs? Ik vind het boeiend om de gebaren van de dirigente te volgen, want haar gezichtsuitdrukking kan ik niet zien.

Doorgaan mensen, altijd maar doorgaan. Dan kan ik tenminste verrast worden.

Jan Scheper, Landgraaf, 31 januari 2011

Mooi en verfrissend Kerstoptreden gisteravond in SCHUNCK*. Houden jullie me op de hoogte over nieuwe projecten?

Ad Maarschalkerweerd, Heerlen, 16 december 2010

Ik heb zaterdagavond (17 januari 2009) erg genoten jullie schitterende concert!
De lokatie in de Ainsi in Maastricht was gezellig aangekleed en de sfeer was prima. Het programma bestond uit zuid amerikaanse muziek. Het was prima opgezet met afwisselde nrs van diverse componisten. De dans van Michèle Royen was er leuk bij, al was de tango voor haar wat kort geloof ik? Ook de kamermuziek van het duo.miLyra (viool en gitaar) vond ik er goed bij passen. De groep maakte mooi gebruik van de ruimte en maakte een vrolijke enthousiaste indruk.
Complimenten aan de choreografe en aan Jacqueline Nelissen. Het wordt steeds beter.

F. v. Bavel, Voerendaal, 19 januari 2009

Afgelopen zondag 25 mei heb ik genoten van jullie optreden  “Vreugdezang en Minnestrelen” in de tuin van Ineke Greve.
Het optreden vond ik geweldig en verrassend. Dank jullie wel !

Met vriendelijke groet,

René van Deutekom, Deurne, 27 mei 2008

Het ziet er prachtig uit, deze mooie hernieuwde site.
Mooie kleuren en foto’s. Daarnaast ook heel overzichtelijk en informatief!
Ik zou meteen enthousiast worden als ik nog nooit van jullie gehoord had.

Groetjes,

Emma Jung, 14 mei 2008,